Meg Stuart
Damaged Goods
Jozef Wouters/Decoratelier
Artikels
Interviews
Workshops
De Standaard, 'Een geheime tuin vol dromen' - Charlotte De Somviele (19.03.2019)
SECRET GARDENS: Een essay voor 'Underneath Which Rivers Flow' - Guy Gypens (13.03.19)
Aankondiging seizoen 2019/2020 - Decoratelier Jozef Wouters

Het seizoen start voor Decoratelier Jozef Wouters met een nieuw gebouw, open projecten en hernieuwde samenwerkingen. Maar eerst nemen we afscheid: zowel van het pand in de Liverpoolstraat 24 in Molenbeek als van Underneath Which Rivers Flow, de voorstelling in samenwerking met Globe Aroma, die we een allerlaatste keer hernemen voor het gebouw plaatsmaakt voor een buurtpark.

Vanaf oktober zet het decoratelier haar werking verder in een andere uitvalsbasis, op een boogscheut van het oude gebouw, in de Manchesterstraat 17/19. Daar gaan we op zoek naar een nieuwe gedaante, in gesprek met het gebouw, oude en nieuwe samenwerkingen, en spontane ontmoetingen.

Samen met de WijkAntenne de Quartier (WAQ), het stadsproject Zinneke en buurtbewoners denken we na over de betekenis en de functie van de binnenkoer. Welke vormen van bouwen en samenzijn kunnen er in die semipublieke ruimte groeien? Hoe kunnen we samen vorm geven aan die – nu nog onbestemde – vierkante meters?

In de centrale ruimte willen we samen met onder andere de Brusselse kunst- en partycollectieven Leaving Living Dakota en Abstrahø verder de kruisbestuiving tussen architectuur en nachtleven verkennen. Daarnaast krijgen schrijver Jeroen Peeters en beeldend vormgever Barry Ahmad Talib als eerste van een reeks ‘in house’ kunstenaars elk een ruimte om een eigen project te ontwikkelen. The Unbuilt School of Architecture, ontstaan tijdens Kunstenfestivaldesarts 2019, krijgt dit seizoen een vervolg als broedplaats waar jonge kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten en samen bouwen.

Parallel met de projecten buitenshuis, onder andere in Mechelen (Museum Hof van Busleyden i.s.m. ARSENAAL/LAZARUS) en in Tunis (Dream City festival), blijft Decoratelier Jozef Wouters een plek voor het bouwend zoeken, in steeds veranderende ruimtes, en zonder een onderscheid te maken tussen schetsen, maken, verbeelden en spreken.

Walker Art, Supernal Movements, Asymmetrical Encounters: Meg Stuart & Jompet Kuswidananto's Celestial Sorrow - Thomas DeFrantz (21.11.19) [ Engels ]

© Damaged Goods — info@damagedgoods.be — +32 (0)2.513.25.40