In een snel veranderende wereld en stedelijke omgeving zijn ook artistieke praktijken en culturele ruimtes in flux. Hoe geven we die ontmoetingsplekken vorm? Hoe verbeelden we ons die laboratoria voor het samenleven? De kunstenaars van Damaged Goods betrokken een oud fabrieksgebouw in Molenbeek om met die vragen aan de slag te gaan. Deze ruimte biedt eveneens onderdak aan het Decoratelier van scenograaf Jozef Wouters, wat het een geschikte plek maakte voor een dialoog met de imaginaire ruimtes die choreografe Meg Stuart creëerde voor Atelier III. Een zoektocht naar collectieve praktijken van ontmoeten en maken – met levende lichamen, met plakband en hout, met aangedragen geluiden en stedelijk rumoer.

Twee eerdere edities van de Atelier-reeks, waarvoor Meg Stuart ook in dialoog ging met Jozef Wouters, vonden plaats in de Kaaistudio’s (2011) en op het Dansand! festival in Oostende (2012).

© Damaged Goods — info@damagedgoods.be — +32 (0)2.513.25.40

choreografie Meg Stuart
dramaturgie Jeroen Peeters
scenografie Jozef Wouters
gecreëerd met en uitgevoerd door Jorge De Hoyos, Mor Demer, Márcio Kerber Canabarro, Roberto Martínez, Renan Martins de Oliveira, Sonja Pregrad, Mariana Tengner Barros, Sigal Zouk
geluidsontwerp en installatie Vincent Malstaf
bijdragen geluidsontwerp Brendan Dougherty, Richard König
kostuumontwerp en rekwisieten Sofie Durnez
lichtontwerp Sandra Blatterer

Interview (2017)
Etcetera (2017)