AUGUSTUS 2017
31 aug - 20:00 - DINSLAKEN DE
Zentralwerkstatt / Ruhrtriennale
SEPTEMBER 2017
01 sep - 20:00 - DINSLAKEN DE
Zentralwerkstatt / Ruhrtriennale
02 sep - 16:00 - DINSLAKEN DE
Zentralwerkstatt / Ruhrtriennale
03 sep - 16:00 - DINSLAKEN DE
Zentralwerkstatt / Ruhrtriennale

Globalisering en digitalisering veroorzaken een groeiend gevoel van versnippering en plaatsloosheid. Sociaal contact en ontmoetingen vinden op een heel andere manier plaats dan enkele jaren geleden. Wanneer we als archeologen van de toekomst op het huidige cultuurlandschap zouden terugblikken, wat zouden we dan aantreffen? En tegelijkertijd: hoe verbeelden we ons de culturele ruimtes van de toekomst? Hoe kunnen we op een zinvolle manier tijd, energie, grondstoffen en talent delen?

Die vragen zijn het uitgangspunt van Projecting [Space[, een in situ creatie van Meg Stuart/Damaged Goods, dramaturg Jeroen Peeters en scenograaf Jozef Wouters, gemaakt op uitnodiging van Ruhrtriennale 2017. Een bonte groep van kunstenaars, performers en bouwers, werkt een maand lang op locatie in de Zentralwerkstatt in Dinslaken (DE). Ze bouwen er een omgeving die voortdurend transformeert, gesneden op maat van hun diverse artistieke praktijken. In reële en imaginaire ruimtes ontvouwen zich collectieve, precaire praktijken van ontmoeten en maken – met levende lichamen, met plakband en hout, met aangedragen geluiden en stedelijk rumoer.

© Damaged Goods — info@damagedgoods.be — +32 (0)2.513.25.40

choreografie Meg Stuart
dramaturgie Jeroen Peeters
scenografie Jozef Wouters
gecreëerd met en uitgevoerd door Mor Demer, Márcio Kerber Canabarro, Roberto Martínez, Renan Martins de Oliveira, Sonja Pregrad, Jorge Rodolfo de Hoyos, Mariana Tengner, Sigal Zouk
geluidsontwerp Vincent Malstaf
contrabas en live electronica Klaus Janek
kostuumontwerp en rekwisieten Sofie Durnez
lichtontwerp Sandra Blatterer