Beeld je in dat een nomadenstam uit de toekomst terugreist naar het heden om hun kennis met ons te delen – de verhalen, muziek en dans die hun manier van samenleven weerspiegelen, welke rituelen ze uitvoeren en hoe ze zorg dragen voor elkaar. Zouden we het heden op een andere manier ervaren? Zouden we onszelf hieraan bloot durven stellen, klaar om te experimenteren met onbekende ruimtes en nieuwe manieren om elkaar te ontmoeten?

Die vragen zijn het uitgangspunt van Projecting [Space[, een in situ creatie van choreografe Meg Stuart, dramaturg Jeroen Peeters en scenograaf Jozef Wouters, gemaakt op uitnodiging van Ruhrtriennale 2017. Het gezelschap Damaged Goods, een bonte groep van kunstenaars, performers en bouwers, werkt een maand lang op locatie in een oude mijnbouwfabriek in Dinslaken-Lohberg (DE). Ze bouwen er een tijdelijke omgeving die voortdurend transformeert, gesneden op maat van hun diverse artistieke praktijken. In reële en imaginaire ruimtes ontvouwen zich collectieve, precaire praktijken van ontmoeten en maken – met levende lichamen, met plakband en hout, met aangedragen geluiden en stedelijk rumoer.

Kom meer te weten over Projecting [Space[ via deze publicatie en onderstaande Westart reportage.

© Damaged Goods — info@damagedgoods.be — +32 (0)2.513.25.40

choreografie Meg Stuart
dramaturgie Jeroen Peeters
scenografie Jozef Wouters
gecreëerd met en uitgevoerd door Jorge De Hoyos, Mor Demer, Márcio Kerber Canabarro, Roberto Martínez, Renan Martins de Oliveira, Sonja Pregrad, Mariana Tengner Barros, Sigal Zouk
soundscapes en installaties Vincent Malstaf
contrabas en live electronica Klaus Janek
kostuumontwerp en rekwisieten Sofie Durnez
lichtontwerp Sandra Blatterer

NRZ (DE) (2017)
TANZ (DE) (2017)