FEBRUARI 2019
08 feb - 20:00 - HASSELT BE
CC Hasselt

VIOLET start in miniatuur: trillende handen, kleine en langzaam ronddraaiende bewegingen van de schouders en het hoofd. De bewegingen van vijf dansers worden steeds groter en sterker naarmate de live muziek van Brendan Dougherty geleidelijk in kracht en dimensies toeneemt. Samen – en ook elk voor zich – scheppen ze een energetisch landschap van gedetailleerde kinetische sculpturen gevormd door de vibraties van Dougherty’s percussie en elektronica. Op scène ontstaat een draaikolk van energetische patronen die onverbiddelijk een ineenstorting aankondigt.

Na een periode van kruisbestuiving met andere kunstdisciplines en artistieke partners maakt Meg Stuart in VIOLET van beweging 'pur sang' de stuwende kracht. Met dit nieuw werk creëert ze misschien wel de meest abstracte voorstelling in haar carrière. Een alchemie van de zintuigen, waarin energetische processen worden onderzocht en de “condition humaine” in haar meest intense lichamelijkheid ontdekt.

© Damaged Goods — info@damagedgoods.be — +32 (0)2.513.25.40

choreografie Meg Stuart
gecreëerd met Alexander Baczynski-Jenkins, Varinia Canto Vila, Adam Linder, Kotomi Nishiwaki, Roger Sala Reyner
nu uitgevoerd door Márcio Kerber Canabarro, Varinia Canto Vila, Renan Martins de Oliveira, Kotomi Nishiwaki, Roger Sala Reyner

voorheen ook uitgevoerd door Todd McQuade, Laurie Young, Joséphine Evrard (seizoen 12|13)
live muziek Brendan Dougherty

Tip Berlin (2015)
De Morgen (2011)
Der Westen (2011)