Projecting [Space[, Dinslaken
Speeldata
 

Beeld je in dat een nomadenstam uit de toekomst terugreist naar het heden om hun kennis met ons te delen – de verhalen, muziek en dans die hun manier van samenleven weerspiegelen, welke rituelen ze uitvoeren en hoe ze zorg dragen voor elkaar. Zouden we het heden op een andere manier ervaren? Zouden we onszelf hieraan bloot durven stellen, klaar om te experimenteren met onbekende ruimtes en nieuwe manieren om elkaar te ontmoeten?

Die vragen zijn het uitgangspunt van Projecting [Space[, een locatieproject van Meg Stuart, scenograaf Jozef Wouters en dramaturg Jeroen Peeters. De voorstelling werd een eerste keer getoond tijdens Ruhrtriennale 2017, waarvoor de artiesten van Damaged Goods een maand lang op locatie werkten in een oude mijnbouwfabriek in Dinslaken-Lohberg (DE). Het gezelschap, een bonte groep van kunstenaars, performers en bouwers, bouwde er een tijdelijke omgeving die voortdurend transformeerde, gesneden op maat van hun diverse artistieke praktijken. In reële en imaginaire ruimtes ontvouwden zich collectieve, precaire praktijken van ontmoeten en maken – met levende lichamen, met plakband en hout, met aangedragen geluiden en stedelijk rumoer.

Kom meer te weten over Projecting [Space[ via deze publicatie en onderstaande Westart reportage.

Credits

choreografie Meg Stuart
dramaturgie Jeroen Peeters
scenografie Jozef Wouters
gecreëerd met en uitgevoerd door Jorge De Hoyos, Mor Demer, Márcio Kerber Canabarro, Roberto Martínez, Renan Martins de Oliveira, Sonja Pregrad, Mariana Tengner Barros, Sigal Zouk
soundscapes en installaties Vincent Malstaf
contrabas en live electronica Klaus Janek
kostuumontwerp en rekwisieten Sofie Durnez
lichtontwerp Sandra Blatterer
geluidsontwerp Richard König

Speeldata
Westart WDR Reportage

Foto's
© Laura Van Severen
© Laura Van Severen
© Laura Van Severen
© Laura Van Severen
© Laura Van Severen
© Laura Van Severen
© Laura Van Severen
© Laura Van Severen
© Laura Van Severen