UNTIL OUR HEARTS STOP
Speeldata
 

In UNTIL OUR HEARTS STOP ontmoeten zes performers en drie muzikanten elkaar op een plaats die zowel een nachtclub als een arena kan zijn: een onbetrouwbaar, ondergronds toevluchtsoord, een plek van verlangen en illusie. Op de muziek van dreunende bassen, piano en slagwerk – een mix tussen improvisatie en compositie - ondernemen ze hoopvolle pogingen om onmogelijke deadlines aan te houden.

Voor deze voorstelling liet Meg Stuart zich inspireren door persoonlijkheden die zich teruggetrokken hebben uit de realiteit en hun eigen, fantasierijke regelsysteem hebben ontworpen. De performers belichamen deze 'freaky insiders', die zich op hun eigen, ongemakkelijke manier met elkaar verbinden. Ze bevinden zich in een toestand tussen naïviteit en wanhoop. In een wereld waarin ze lijken te verdwijnen, voelen ze de noodzaak tot andere verschijningsvormen of een nieuwe werkelijkheid.

Bekijk hier een documentaire over het creatieproces van deze voorstelling, gemaakt door Jeroen Versteele in de Münchner Kammerspiele:


Credits

Choreografie Meg Stuart
Gecreëerd en uitgevoerd door Neil Callaghan, Jared Gradinger, Leyla Postalcioglu, Maria F. Scaroni, Claire Vivianne Sobottke, Kristof Van Boven
Live muziek Samuel Halscheidt, Marc Lohr, Stefan Rusconi
Creatie originele muziek Paul Lemp, Marc Lohr, Stefan Rusconi
Dramaturgie Jeroen Versteele
Scenografie Doris Dziersk
Kostuumontwerp Nadine Grellinger
Lichtontwerp Jurgen Kolb, Gilles Roosen
Geluidsontwerp Richard König

Speeldata
Trailer

Documentaire

Foto's
© Iris Janke
© Iris Janke
© Iris Janke
© Iris Janke
© Maarten Vanden Abeele