VIOLET
Speeldata
 

VIOLET start in miniatuur: trillende handen, kleine en langzaam ronddraaiende bewegingen van de schouders en het hoofd. De bewegingen van vijf dansers worden steeds groter en sterker naarmate de live muziek van Brendan Dougherty geleidelijk in kracht en dimensies toeneemt. Samen – en ook elk voor zich – scheppen ze een energetisch landschap van gedetailleerde kinetische sculpturen gevormd door de vibraties van Dougherty’s percussie en elektronica. Op scène ontstaat een draaikolk van energetische patronen die onverbiddelijk een ineenstorting aankondigt.

Na een periode van kruisbestuiving met andere kunstdisciplines en artistieke partners maakt Meg Stuart in VIOLET van beweging 'pur sang' de stuwende kracht. Met dit nieuw werk creëert ze misschien wel de meest abstracte voorstelling in haar carrière. Een alchemie van de zintuigen, waarin energetische processen worden onderzocht en de “condition humaine” in haar meest intense lichamelijkheid ontdekt.

Credits

Choreografie Meg Stuart
Gecreëerd met Alexander Baczynski-Jenkins, Varinia Canto Vila, Adam Linder, Kotomi Nishiwaki, Roger Sala Reyner
Nu uitgevoerd door Varinia Canto Vila, Márcio Kerber Canabarro, Renan Martins de Oliveira, Kotomi Nishiwaki, Roger Sala Reyner
Voorheen ook uitgevoerd door Todd McQuade, Laurie Young, Joséphine Evrard (seizoen 12|13), Mor Demer (seizoen 18|19)
Live muziek Brendan Dougherty
Dramaturgie Myriam Van Imschoot
Scenografie Janina Audick
Lichtontwerp Jan Maertens
Kostuums Nina Kroschinske
Geluidsontwerp Richard König

Speeldata
Trailer

Foto's
© Tine Declerck
© Tine Declerck
© Laura Van Severen
© Laura Van Severen