Waterworks
Speeldata
 

Dans en water, Meg Stuart en het jonge Zürichse collectief The Field. Deze op het eerste zicht verrassende combinaties beloven de spannendste constellatie in het festivalprogramma te worden dit jaar. In 2021 nodigden Tanzhaus Zürich en The Field Stuart uit voor een workshop aan de rivier de Limmat en het meer van Zürich. Het was zowel een experiment als een terugkeer: tussen 2000 en 2005 was Stuart met haar gezelschap Damaged Goods kunstenaar in residentie in het Schauspielhaus Zürich, en leerde ze Zürich en haar wateren goed kennen.

Stuart bracht enkele vaste performers van Damaged Goods mee - Maria Scaroni, Isabela Fernandes Santana en Kristof Van Boven - net als ontwerper Jean-Paul Lespagnard en muzikant Mieko Suzuki. Samen met The Field werken zij op en rond het Saffainsel, een kunstmatig eiland in het meer van Zürich. In het ondiepe water onderzoeken ze de kust als overgang tussen natuur en beschaving. De performers verbeelden droomachtige ficties op een eiland dat door de mens gemaakt werd. Het water is het toneel voor deze scenario's - bevrijdend, verbindend, angstaanjagend en vol mogelijkheden.

Credits

Choreografie & Regie Meg Stuart
Door en met Kristof Van Boven, Isabela Fernandes Santana, Lucia Gugerli, Pierre Piton, Maria Scaroni, Declan Whitaker, Mirjam Jamuna Zweifel
Dramaturgie Bart Van den Eynde
Muziek (hybride Multikanaal Set) Mieko Suzuki
Scenografie Elodie Dauguet / Vivarium Studio
Lichtontwerp Nico de Rooij, Elodie Dauguet
Kostuumontwerp Jean-Paul Lespagnard
Assistent creatie Ana Rocha, Davis Freeman

Speeldata
© ZTS/Christian Altorfer
© ZTS/Christian Altorfer
© ZTS/Christian Altorfer
© ZTS/Christian Altorfer