Knots and Then
Speeldata
 

when I reach back – I look for the knots – when I find them – I begin – acknowledging – untying – undoing – revising – reimagining – living the archive through – a process of awareness – unfinished invisible labor – weaving the promise of the past into the reality of now – Meg Stuart

Knots and Then is een danssolo met improvisatie die zich verhoudt tot bezoekers en objecten van het Archiv der Avantgarden (AdA), een verzameling kunstwerken, documenten, design en objecten uit de 20ste eeuw. De performance werd uitgevoerd door Meg Stuart in het kader van de tentoonstelling 'Das Ganze Leben: Archive und Wirklichkeit' in de Kunsthalle im Lipsiusbau. De performance maakt nu deel uit van de collectie van het AdA.

In Knots and Then gaat Meg Stuart op zoek naar de ziel van materialen en betrekt ze de energieën en interacties van de museumbezoeker in het gesprek. Een van de missies van het congres was te onderzoeken hoe de objecten van een archief "een zeer specifieke vorm van kennis blootleggen, die veel verder gaat dan hun rol in de historische productie van kennis en een materiële representatie van het verleden." Knots and Then bekijkt of het mogelijk is om rechtstreeks aan deze kennis te raken door het archief te herzien, opnieuw te verbeelden, te ontknopen, ongedaan te maken en te beleven.

Credits

Concept en performance Meg Stuart
Live muziek Brandon Johnson
Creative producer Andrea Niederbuchner
Outside eye Sigal Zouk
Assistent creatie Ana Rocha
Productie Archiv der Avantgarden en Damaged Goods

Speeldata
© Bernd Scherer
© Bernd Scherer