walk+talk #2
 

In Maart 2008 cureerde choreograaf Philipp Gehmacher de serie Still Moving in Tanzquartier Wien in Wenen, en introduceerde hij het lecture-performance format Walk+Talk. Meg Stuart was één van de tien uitgenodigde kunstenaars.

Ik zie nooit een lege ruimte. Op dit moment [kijkt naar het podium] is het voor mij bomvol. Het is vol aanwezigheid, vol herinneringen en mensen, heel veel mensen. Mensen die ik ken, vreemden... Geen energieën, maar mensen die dingen wensen, onvervulde verlangens en verhalen, alles bij elkaar gepropt. Als ik deze ruimte nu zie, lijkt het voor mij op een zolder, waar je spullen neerzet die je van mensen hebt gekregen, of oude brieven die je echt niet kon weggooien maar die je waarschijnlijk nooit meer zult lezen, dingen die kapot zijn, gewoon een heleboel spullen. Ik denk dat het heel moeilijk is om van hier [in het publiek] naar daar [op het podium] te gaan. Ik bedoel, het is niet moeilijk, maar het is nooit echt eenvoudig.

Meg Stuart in Walk+Talk #2.

Oral Site is een nieuwe open source software-platform dat Myriam Van Imschoot initieerde in het kader van haar artistieke werk rond oraliteit, transmissie en interview-archieven. In 2011 werd het platform ontwikkeld door een team van codeurs, schrijvers en geluidsspecialisten van Sarma, Constant en Rits, die een interesse delen in mondelinge en experimentele publicatievormen. Walk+Talk#2 is gepubliceerd op Oral Site. Gelieve een recente versie van Firefox te gebruiken om de link te openen.

Credits

Concept Philipp Gehmacher
Created with and performed by Meg Stuart among others