SEPTEMBER 2017

9 sept: Boekpresentatie INFINI 1-15 ihkv het Theaterfestival 2017

Decoratelier is een langlopend project in constante ontwikkeling van autonoom kunstenaar in residence Jozef Wouters. Vanuit een oud fabriekspand in de Liverpoolstraat 24 in Molenbeek bouwt de scenograaf verder op INFINI 1-15, een voorstelling van het Decoratelier waarmee hij op Kunstenfestivaldesarts 2016 de grote zaal van de KVS inpalmde. Jozef Wouters/Decoratelier functioneert als een toegankelijk kunstenaarsatelier, waar ruimte is voor zowel decorbouwers als publiek; discipline overschrijdende samenwerkingen en sociaal experiment.

Decoratelier is een ruimte die onderdak geeft aan de diverse vormen van samenwerking en arbeid die eigen zijn aan mijn werk. Ruimte wordt er uitgeprobeerd, gesprekken vinden plaats in hout, ijzer en karton. Het is een permanente plek voor het bouwend zoeken naar de steeds veranderende ruimtes waarin kunst-, denk- en handwerklieden elkaar ontmoeten.” (Jozef Wouters)

Een eerste project dat vorm kreeg binnen deze muren was het locatieproject Atelier III (2017), in samenwerking met Meg Stuart/Damaged Goods en dramaturg Jeroen Peeters. Atelier III werd gepresenteerd in het Decoratelier tijdens Performatik17 (Kaaitheater).

> Meer info over Jozef Wouters© Damaged Goods — info@damagedgoods.be — +32 (0)2.513.25.40