Meg Stuart
Damaged Goods
Jozef Wouters/Decoratelier
Artikels
Interviews
Workshops

Sinds 2017 maakt scenograaf Jozef Wouters structureel deel uit van Damaged Goods. Als autonoom kunstenaar in residence zet hij er gedurende vijf jaar verschillende projecten op, met als uitvalsbasis zijn Decoratelier in Molenbeek.

Vanuit dit oud fabriekspand bouwt hij verder op INFINI 1-15, een voorstelling van het Decoratelier waarmee hij op Kunstenfestivaldesarts 2016 de grote zaal van de KVS inpalmde. Decoratelier Jozef Wouters is een toegankelijk kunstenaarsatelier, waar ruimte is voor zowel decorbouwers als publiek, disciplineoverschrijdende samenwerkingen en sociaal experiment.

Decoratelier is een ruimte die onderdak geeft aan de diverse vormen van samenwerking en arbeid die eigen zijn aan mijn werk. Ruimte wordt er uitgeprobeerd, gesprekken vinden plaats in hout, ijzer en karton. Het is een permanente plek voor het bouwend zoeken naar de steeds veranderende ruimtes waarin kunst-, denk- en handwerklieden elkaar ontmoeten.” - Jozef Wouters

Een eerste project dat vorm kreeg binnen deze muren was het locatieproject Atelier III (2017), in samenwerking met Meg Stuart/Damaged Goods en dramaturg Jeroen Peeters. Dit werd gepresenteerd in het Decoratelier tijdens Performatik 17 (Kaaitheater). In 2018-19 werkte Decoratelier samen met Open Kunstenhuis Globe Aroma aan Underneath Which Rivers Flow, een project dat in première ging tijdens Performatik19 en werd hernomen tijdens Kunstenfestivaldesarts 2019 en Het Theaterfestival.

In 2019-20 blijft Decoratelier het gesprek aangaan met verschillende artiesten, oude en nieuwe samenwerkingen, en spontane ontmoetingen. Lees hier alles over het nieuwe seizoen.

© Damaged Goods — info@damagedgoods.be — +32 (0)2.513.25.40